1624年(寛永元年)創業、大阪最古の和菓子屋さんはわらびもちが絶品! ご近所探訪 その182 Delicious WARABIMOCHI (bracken) sweets (very famous Japanese sweets in Kansai Area) at TAKAOKAFUKUNOBU (The shop established in 1624 in Osaka) =Walking Around Krathoorm Vol.182

先月石垣・那覇で開催いたしましたTHE WING18 -SUMMER EXPLORERですが、
いよいよ今週末東京での開催となりました。
今回のPremium SPAコースご利用のお客さまへの手土産に、
高岡福信さんのわらびもち羊羹をご用意しておりますので、
今回のブログでは、その高岡福信さんのお話を。
地下鉄肥後橋駅の南東側に目立たなく、慎ましく店を構えておられます。
(リンク先は、食べログさんのページ)
THE WING18 -SUMMER EXPLORER in Tokyo will be held the end of this week after the last month in Ishigaki and Naha.
I prepared the OMIYAGE (souvenir) for the customer who ordered the Premium SPA course, that is WARABIMOCHI (bracken) sweets of TAKAOKAFUKUNOBU.
This article is about this TAKAOKAFUKUNOBU.
TAKAOKAFUKUNOBU shop located at hiding place in the South East side of the HIGOBASHI subway station.
(Links for Google Map)

この写真は、石垣で開催した時の写真ですが、
一番上の2つが高岡福信さんのお菓子になります。
This photo is from the event in Ishigaki.
The upper 2 pieces are the sweets from TAKAOKAFUKUNOBU.

有名な、本蕨を使ったわらび餅は、日持ちがしないため、
なかなかお客様にお出しできないのですが、
先日来、大阪店舗でいいタイミングでご来店いただいたお客様にお出ししておりました。
肝心のわらび餅の写真を撮ってないのですが(汗)
夏にぴったりの、さわやかで、しかも本蕨特有の弾力のある食感がたまらない逸品です。
もし肥後橋近辺にご用事があれば、是非お勧めします!
The famous WARABIMOCHI sweets made from genuine brackens is not good for long days and I can't serve many customers.
But I served some customers who are coming at lucky timing.
I forgot to take a photo of WARABIMOCHI...
It's suitable for the hot summer, cool and chewy delicious sweets.
I recommend it if you visit around HIGOBASHI area.
※よろしければ、一日一度、下記のリンク(3か所)をクリックしてください。
これもブログ作成者の励みになります。!
いつもご協力ありがとうございます。


にほんブログ村

にほんブログ村
- 関連記事
-
- ハマる!?タイ風焼きそばパン! ご近所探訪 その184 Get Crazy for YAKISOBA-Bread Like Thai Style =Walking around Krathoorm no.184 (2018/02/17)
- 味わい深い美濃ヘルシーポークのトンカツ! ご近所探訪 その183 Tasty Tonkatsu of Mino Healthy Pork =Walking around Krathoorm no.183 (2017/11/22)
- 1624年(寛永元年)創業、大阪最古の和菓子屋さんはわらびもちが絶品! ご近所探訪 その182 Delicious WARABIMOCHI (bracken) sweets (very famous Japanese sweets in Kansai Area) at TAKAOKAFUKUNOBU (The shop established in 1624 in Osaka) =Walking Around Krathoorm Vol.182 (2017/06/28)
- ミシュランシェフの和風カレー! ご近所探訪 その181 Japanese Curry made from DASHI (Japanese soup stock) by Michelin chef. =Walking Around Krathoorm no.181 (2017/05/17)
- 少量だけどお得な肉ランチ! ご近所探訪 その180 Delicious and reasonable price Wagyu (Beef) lunch dispite of the few pieces! =Walking around Krathoorm no.180 (2017/04/08)